Tysk Special (Gourmet Korv Nordstan)
Med den sorts logik som infinner sig på nyårsdagen tyckte jag det var bra att ta upp 2013 års första korv innan 2012 år sista. Eftersom korven, till skillnad från allt annat, inte har en ände utan två så tycker jag det kan vara okej att bryta mot kronologin ibland men i och med detta inlägget ska ordningen vara återställd!
Precis som förra året hade jag äran att få dela nyårsafton med den levande legenden Adam B som efter många om och men rullade in i Göteborg när det återstod 12 timmar av året. Eftersom festmiddagen ännu var några timmar bort gällde det att få något i magen så matlagningsvinet inte skulle slå allt för hårt. Eftersom Grönsakstorgetinstutitionen Gourmet Korv slagit upp en filian i Nordstan kändes det givet vart vi skulle gå!
Har bara ätit på Gourmet Korv en gång innan men förutom att de särskriver på sin hemsida tycker jag att det är ett bra ställe. Efter att ha studerat urvalet en stund bestämde vi oss båda för Tysk Specialare, ett namn som förpliktigar. Menyn bestod av en Thüringer (orökt korv med vitlök och kummin), surkål, potatissallad, bröd och dryck. Portionen var verkligen rejäl (kanske lite väl rejäl om man ska festa på lammstek några timmar senare) så även om jag tycker 72 kr är ganska dyrt för en korvlunch så får det anses som ganska prisvärt.
Precis som förra året hade jag äran att få dela nyårsafton med den levande legenden Adam B som efter många om och men rullade in i Göteborg när det återstod 12 timmar av året. Eftersom festmiddagen ännu var några timmar bort gällde det att få något i magen så matlagningsvinet inte skulle slå allt för hårt. Eftersom Grönsakstorgetinstutitionen Gourmet Korv slagit upp en filian i Nordstan kändes det givet vart vi skulle gå!
Har bara ätit på Gourmet Korv en gång innan men förutom att de särskriver på sin hemsida tycker jag att det är ett bra ställe. Efter att ha studerat urvalet en stund bestämde vi oss båda för Tysk Specialare, ett namn som förpliktigar. Menyn bestod av en Thüringer (orökt korv med vitlök och kummin), surkål, potatissallad, bröd och dryck. Portionen var verkligen rejäl (kanske lite väl rejäl om man ska festa på lammstek några timmar senare) så även om jag tycker 72 kr är ganska dyrt för en korvlunch så får det anses som ganska prisvärt.
Den första slutsatsen jag drog var att brödet var fullständigt onödigt. Både att det var med på menyn och att det existerade överhuvudtaget. Meningslöst vitt bröd av oklar sort som var lätt rostat och hade någon form av örtolja på. Det hade en vidrig sötaktig smak och jag behövde bara två tugger för att inse att det gjorde mest nytta i papperskorgen.
Själva korven var betydliget bättre även om den inte fick mig att hoppa av glädje. Det var en klassisk habil bratwurst men jag hade önskat mer kumminsmak och framför allt mer svartpeppar. Kötthalten var godkänd men kan sammtidigt alltid bli högre. Potatissalladen var helt okej men lite väl mäktig. Med tanke på hur matig portionen var tror jag det hade passat bättre med den mer klassiskt tyska varianten med olja istället för den majonäsdominerade skapelse vi blev serverade.
Även om korven och potatissallade inte räckte hela vägen vill jag verkligen ge en eloge till tillbehören. Surkålen var riktigt bra, den bästa jag ätit utanför Tyskland. Jag blev lycklig när jag såg fläskbitarna i, det ingår inte alltid i Sverige. Gourmet Korv tar verkligen senap på allvar och det är något jag uppskattar otroligt mycket. Det fanns flera olika båda köpta och hemmagjorda men alla av hög kvalitet.
Vill man bli riktigt mätt till ett inte helt orimligt pris så är Gourmet Korv ett bra val och även om jag inte testat alla så är jag säker på att man inte hittar bättre snabbmat i Nordstan. Det var ganska bra men korven hade kunnat smaka mer och tillbehören hade kunnat vara mer balanserade, därför landar betyget på 6/10
Kommentarer
Trackback