Nürnberger

I ett desperat försök att förstå tysk familjepolitik och försöka sig på en vettig analys av den blev det Nürnberger, surkål och karamelliserad lök. Jag hade planer på att prommenera bort till Lidl och införskaffa lite korv men på grund av tidsnöd fick jag gå till Hemköp som ligger betydligt närmare. Korvarna var från Hemköps egna märke och hade en föredömlig prislapp på 23 kronor för 10 stycker. Jag var lite tveksam först, skulle en svensktillverkad Nürnberger verkligen kunna konkurera med de från äran och hjältarnas land? Jag blev dock possitivt överraskad! Inte bara prislappen var föredömlig utan även kötthalten som låg på 95%. Kryddorna var också mycket bra med väl avvägd mängd peppar och örter.
 
Först karamelliserade jag löken på låg värme. Sedan lyfte jag ur den ur stekpannan, vred upp värmen några snäpp och lade i kålen och den upphackade korven. Stekt surkål ska enligt mig vara nästan så den bränns vid och när jag uppnått detta stadiet blandade jag i löken igen, rörde om ordentligt och serverade.
 
 
Det ser ju allt annat än aptitligt ut men blev mycket gott. Dels för att karamelliserad lök i sig är något av det godaste man kan äta och des för att dess söta smak passade perfekt tillsamans med det övriga salta och sura. Lök är ju en standardingrediens vid surkålstillagning men att den är karamelliserad har jag inte smakat innan och det är helt klart något jag ska experimentera vidare med.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback