Korv, Senap & Rock n Roll

Plötsligt händer det, man får lunchbesök av livs levande rockstjärnor! Senast Adam Baig figurerade på bloggen var förra året då han var på besök i Berlin. Nu dök han upp i Stockholm för att spela på anrika Per Sounds Bar. Adam har tagit ett steg tillbaka på scenen och spelar nu gitarr istället för att sjunga viket jag inte riktigt kan stödja då ingen kan rock the mike som Baigan. Snyggast på scen var han dock som vanligt, oavsätt var på den han befinner sig. För att kunna prestera bra på kvällen behöver man grunda med en stadig lunch, något Adam och trummisen Viktor tog på så stort att de tog sig hela vägen ut till mig i Sätra. Då Viktor är kock kände jag en viss press på mig men eftersom mina utforskningar av mina hoods visat att det finns en utmärkt polsk mataffär vid namn Polonia Livs så var jag aldrig osäker på vad jag skulle laga. Korv och surkål, enkelt och fantastiskt gott.
 
 
Exakt vad Kietbasa Biata innebär vet jag inte men det var en välkryddad flaskkorv av hög klass.
 
Surkålen är stekt med bacon och lök och har sedan fått ligga och puttra i öl en liten stund tills den fick rätt konsistens. Hur mycket jag än gillar smakrik öl så passar en ljust lager bäst till detta ändamål. En Norrlands Guld 2,8 funkar utmärkt även när man, som jag, behövde visa leg för att få köpa den. Pricken över I:et var den fantastiska senapen Graveleijs som jag lyckades kräva fram bland ICA Sätras annars ganska skraa utbud. Helt klart i klass med den saluhallssenap som jag åt på Kungsholmen.
Korvarna kostade 42 kronor för ett rejält paket vilket är billigt och när det samma kan sägas om övriga ingredienser och det dessutom är lättlagat så vågar jag påstå att man knappast får en bättre lunch för så lite pengar och arbete. Korvarna ger jag en klar 8/10 men helhetsbetyget är snäppet högre och om man sedan ska ta med sällskapet i ekvationen, ja då är tian svindlande nära.
 
 
Till efterrätt åt vi Pakistansk mango, men det är värt ett eget inlägg
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback