Sommarlunk

I den rutinlösa sommaren glömmer man lätt bort saker. Jag glömde tillexempel både att fira varmkorvens dag, att blogga om att jag glömt att fira varmkorvens dag och att skriva ett inlägg om att jag bjöd min gode vän Jocke J på korv med surkålsgryta. Både korv och kål var gamla bekantingar, men som ni ser så var jag lycklig ändå

Tillbaka till Taylor

 

Om det är någon som har varit med på bloggen så är det Jakob Fyledal som förutom sitt idoga svartklubbande är känd för att ha layoutat denna blogg. Sliten efter Fusion som jag var blev det inget festande som är brukligt när Jakob är i stan utan vi bestämde oss för mer civiliserat umgänge över en kvalitetskorv. Först var planen att äta på Günters men det visade sig vara semesterstängt. Visst är det irriterande när det sätts käppar i korvlunchhjulet, men är det någon jag unnar en semester så är det Günters ägare.

 

Istället gav vi oss till beprövade Taylor & Jones i Hötorgshallen där vi borde bestämde oss för att testa lammkorven med tillhörande fetaoströra. Jakob tog även pommes frites till vilket jag, smålänning som man ändå är, hoppade över.

 

 

Korvarna var smala men som tur var fick man två. Jakob menade att det var självklart att så tunna korvar ska serveras dubbla men jag som vet hur cynisk charkvärlden kan vara kände mig positivt överraskad. Korvarna var betydligt fylligare i smaken än i formen även om vi båda hade kunnat önska lite mer sting i dem. Fetaosten passade bra till utan att ta över som det annars är lätt hänt att fetaost gör. Pommesen var bland de bästa och krispigaste jag ätit men precis som vid mitt förra besök på T&J var brödet det som imponerade på mig mest. Väldigt lätt och luftigt men ändå med en tydlig konsistens och en lite lite söt ton. Vi funderade på hur det skulle kunna vara tillagat, kanske med majsmjöl? Något att forska vidare i!

 

Jag ser fram emot nästa besök på Taylor & Jones. Då ska jag utforska resten av menyn dvs nötkorven, stay tuned!