NK

Efter en sommar i ostens tecken är det nu dags att sparka igång höstsäsongen här på bloggen. Säsongspremiären gick av stapeln på anrika NK tillsammans med min ständige vapendragare Arvid. Jag vet inte hur länge NK har haft en korvkiosk vid entrén men det är alltid kul när korv släpps in i finrummet. Det verkar i alla fall vara ett rätt etablerat lunchställe för under den i dubbel bemärkelse dryga kvart som jag väntade på den försenade Arvid såg jag otaliga kostymnissar hungrigt ställa sig i kön.

Utbudet var ganska standard med klassiska kokt och grillad tillsammans med vid det här laget nästan lika klassiska chorizo, lammkorv och bratwurst. Den sista bar namnet NK special vilket fällde avgörandet för mig. Även serveringsalternativen var de klassiska och eftersom jag hunnit bli rejält hungrig valde jag tunnbrödsrulle med mos. Den här gången valde jag att inte ta någon räksallad till eftersom jag ville låta signaturkorven tala men rent allmänt tycker jag det är lite snålt att något tillbehör inte ingår, det är ju halva grejen med en tunnbrödsrulle.

 

En korvkiosk är alltid en korvkiosk och man kan inte ställa allt för höga krav men samtidigt tycker man att NK borde borga för kvalitet. Moset var inte hemlagat och korven kan av serveringstakten knappast ha grillats på beställning utan måste hållits varm. Det senare var inget större problem utan korven var väldigt saftig och god. Däremot hade man kunnat ta ut svängarna lite mer med kryddningen. Moset var alldeles för frikostigt portionerat och framförallt väldigt stabbigt och smaklöst vilket drog ner helhetsintrycket. I efterhand hade det varit klokare att äta den i ett vanligt bröd.

Å ena sidan var det en helt okej lunch för relativt överkomliga 60 kronor. Å andra sidan höll det knappast toppklass och jag tror inte att något av liknande kvalitetsnivå hade släppts in inne i varuhuset. Än har korven en bra bit kvar till det verkliga finrummet.