Det finns dagar då Östermalmsborna lämnar oxfilén och äter korv som vanliga män

 
På min prommenad hem från Forex där jag varit och växlat pengar till min stundande tysklandsresa passerade jag Östermalms Korvspecialist och bestämde mig för att omsätta mina överblivna växlingspengar i en sen korvlunch. Valet föll på en stokholmare, en klassiskt grillkorv med något högre kötthalt, i baguette med surkål.
 
Korvkiosk är kanske inte det första man förknippar med Östermalm men jag fick ändå en genuin överklassafariupplevelse då en gubbe med Ralph Lauren keps och snabba glajor norpade min beställning och fördubblade min väntetid.
Korven var väldigt saftig och för att vara en vanlig krillkorv var den väldigt god. Dock var den lite väl tunn för att serveras i baguette. Det blev många helt korvlöa tuggor.
Att servera i baguette med surkål för naturligtvis tankarna till Günters men även om man inte gör ett dåligt jobb på östermalm så måste jag säga att vasastans korvguru vinner på poäng tack vare de goda såserna man får till. Dock ska jag se till att prova en lite rejälare korv hos Korspecilisten innan jag fäller ett slutgiltligt utlåtande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback