Påskkorv

Då jag än så länge inte drar in några större summor på bloggen måste jag prioritera skolan och skriva på mitt examensarbete istället för att korvblogga vilket gör att detta tyvärr får bli ett ganska kort inlägg.

Som är brukligt så passade jag på att göra korv när jag var hemma i Småland och eftersom besöket sammanföll med påsken kändes det rimligt att göra påskkorv. Det sorgliga korvutbudet på våra svenska högtidsbord har jag redan diskuterat och det var hög tid att göra något åt det.

Inget är lika påskigt som kyckling och det kändes som en given bas för en av korvarna. Den andra fick efter en stunds funderande bli av lamm som också känns som ett vårigt djur. Kycklingkorven kryddades med gräslök och ramslök för en förhoppningsvis frisk och vårig smak. Inspirerad av salamin jag köpte i London kryddades lammkorven med fikon som fick hjälp av lite vitlök och spiskummin. Det var kanske inte typiskt påskiga smaker men känns ändå lite som något Jesus hade kunnat kalasa på. För saftighetens skull hade vi dessutom i lite grisspäck i båda korvarna (alla riktigt bra maträtter innehåller MINST två djur).

 

 
 

Det var såklart trevligt att få någon annan korv än prinskorv men tyvärr blev korvarna lite av en besvikelse. De smakade okej om än lite intetsägande. Kycklingkorven borde haft mer gräslök och mindre ramslök, det sistnämnda tog över lite. Lammkorven hade ingen kännbar fikonsmak, vi kanske borde använt torkade fikon istället för färska?

Även konsistensen var under all kritik. Kycklingkorven kändes för lite som en korv och för mycket som en chicken nugget. I vanliga fall är jag alltid för grovmalet kött men här borde vi malt det betydligt finare. Att vi använde färska fikon gjorde inga underverk för smaken men deras vattnighet gjorde tyvärr korven allt för lös.

 

Det är såklart trist när något man lagt ner så mycket tid, tanke och kärlek på blir ett misslyckande men likt Jesus reser jag mig igen och om jag överlever examensarbetet (som självklart är matrelaterat) så är bloggen tillbaka med full kraft den 16 maj.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback