Nya korvar med gamla vänner

Ibland händer allt bra på en gång, till exempel att Adam Baig kommer på besök och att ens SJ-priokort går upp till grå nivå. Jag vågar inte uttala mig om ett eventuellt samband men tror heller inte att det kan vara en slump. Adam är välkänd för bloggens läsare (och förhoppningsvis för fler än så). Han var faktiskt med i ett av de allra första inläggen och det var hög tid för en favorit i repris.
 
Jag jobbar väldigt nära söderhallarna och det var perfekt att glida in där på hemvägen och köpa korv till kvällen på Lulles Deli. Det fanns mycket att välja på men jag fastnade tillslut för en avlång skapelse med namnet fransk bondkorv.
 
Väl ute i Skarpnäck tillagades korvarna i ugnen och serverades med en klassisk olje- och vinägerbaserad potatissallad som dagen till ära piffats upp med lite bönor. Korvarna hade god smak (även om jag kanske kunde önskat lite lite mer örtighet) och en väldigt trevlig konsistens. De var nästan lite sega. Det låter ju inte så bra, men tänk halloumi, något åt de hållet. Dock hade de gärna kunnat få vara lite saftigare. Även om de inte var extraordinära så tyckte jag Lulles verkade lovande och kommer definitivt att göra ett återbesök.
 
 
För länge sedan bodde Adam i Stockholm och jag kom på besök, nu är det alltså ombytta roller. Under dessa tidiga visiter brukade jag även besöka en god festivalvän och jag minns att vi gick och åt dumplings för jag hade läst i DN att det var "det nya" (hypen gick så lång att de kallade dumplings för "Stockholmskebab", en mycket mörk fläck i tidningens historia). Denna vän, vi kan kalla honom S, har av bostadsskrivningstekniska skäll bett om tillfällig anonymitet men har i vilket fall flyttat ut till en lägenhet i Nacka med en terass som formligen KRÄVER att bli grillad på.
 
När jag blev inbjuden på att "grilla korv på balkongen eller något" hade jag inte riktigt förstått hur stor balkongen var och när han skrev att han "bara ska åka och köpa en grill" hade jag inte riktigt förstått att han inte menade en engångsgrill utan en riktigt Webergasolgrill. Väldigt satsigt för en tisdagskorv och en mycket imponerande inställning.
 
När vi efter många om och men fått igång grillen var det dags att sätta tänderna i kvällens korvar. En chorizo som var habil men kunde ha betydligt högr kött- och kryddhalt. Den andra korven var spännande nog en halloumikorv. Den var alltså inte gjord av halloumi utan var en köttkorv med halloumibitar i. Korven hade bra smak men osten kändes oklar. Poängen med ost i korv är ju att den ska smälta medan poängen med halloumi är konsistensen. Nu blev det typ att bitarna halvsmält lite men man fick varken det rinniga hos en vanlig ost eller det typiska halloumituggmotståndet. S är inte en lika van korvätare som jag och åt på tallriken. Jag åt istället mina i bröd med BBQ-sås, ajvar och surkål vilket var riktigt gott och knappast blev sämre av det grova korvbrödet och den ljumma semsommarkvällen.

Kommentarer
Jan-Åke säger:

Får man bättre korv om man är svart nivå hos SJ-prio?

2018-09-01 | 23:25:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback